Про мене




Гончар Лариса Василівна
завідувач кафедри,
викладач англійської мови І категорії

Кваліфікаційна категорія: філолог, учитель англійської, німецької мов та зарубіжної літератури.
Освіта: Вища, спеціаліст. Південноукраїнський національний педагогічний університет ім.К.Д.Ушинського, «Мова і література (англійська, німецька)».
Педагогічний стаж: 9 років.


Методичні розробки:


2020 - "Паста. Види пасти. Соуси до пасти".

2021 - Використання електронних зошитів.

2023 «МІЖДИСЦИПЛІНАРНІ ПІДХОДИ НА УРОКАХ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ У ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ»



ВПЛИВ ТЕХНІЧНИХ ЗАСОБІВ НАВЧАННЯ НА РЕЗУЛЬТАТИВНІСТЬ ЗАСВОЄННЯ ІНОЗЕМНОЇ МОВИ СТУДЕНТАМИ 

Публікації:
Іноваційний урок з англійської мови в професійних навчальних закладах
Співпраця ДНЗ ОВПУ МТС з крюїнговою компанією “Columbia
 «Особливості підготовки майбутніх кваліфікованих робітників за дуальною формою освіти в Німеччині». Професійне становлення особистості: проблеми і перспективи : тези доп. Х міжнар. наук.-практ. конф. (м. Хмельницький, 7–8 листоп. 2019 р.) / ред. кол.: Н. Г. Ничкало, М. Є. Скиба, В. О. Радкевич [та ін.]. – Хмельницький : ХНУ, 2019. – 239 с. (укр., рос., пол., англ.)
"Методичні засади дуальної форми здобуття професійної освіти". Всеукраїнська науково-практична конференція Інституту професійно-технічної освіти НАПН України «Науково-методичне забезпечення професійноїосвіти і навчання»,  26 березня 2020 року.
2020 Тези "Професійний розвиток та саморозвиток викладачів".
2021 Тези "Сучасні практики оцінювання якості підготовки фахівців у закладах фахової передвищої освіти".
Доповідь «Історичні передумови підготовки майбутніх кваліфікованих робітників за дуальною формою освіти в Федеративній Республіці Німеччині».
Тези: Проблеми дуальної форми навчання. 
Тези Основні проблеми впровадження дуальної форми освіти.
Тези Дуальна форма освіти як можливість забезпечення якості освіти в контексті євроінтеграції.

Стаття РОЗВИТОК ДУАЛЬНОЇ ОСВІТИ НІМЕЧЧИНИ В ІСТОРИЧНОМУ КОНТЕКСТІ. Професійна педагогіка, 1(22), 32–40. 

2022

Тези: Введення елементів дуальної форми освіти як варіант поліпшення професійної освіти.

2023

Тези "Переваги та недоліки використання інноваційних технологій в освітньому процесі в умовах воєнного стану"



Участь в конференціях:


МІЖРЕГІОНАЛЬНА СТУДЕНТСЬКА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «СУЧАСНІ ПРОБЛЕМИ ГОТЕЛЬНОГО БІЗНЕСУ ТА РЕСТОРАННОЇ СПРАВИ»

"Вплив використання іноземної мови в меню ресторанів на сприйняття та купівельні наміри гостей" - 27.10.2019
"Робота закладів харчування Одеси в період карантину" - 27.10.2020
2021 Десятиріченко Максим – Перспективи розвитку готельного бізнесу та ресторанної справи в україні в умовах карантинних заходів
2023 Богдан Ільїн – Qr-код в ресторанах - інновація чи проблема?
2024 Граждан Дар`я Романівна – Фактори успіху в ресторанному бізнесі: розкриття секретів вдалого ресторанного підприємництва

ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Професійна освіта в умовах сталого розвитку суспільства» 2020

ІІ Міжнародній науково-практичній конференції «Технологічна і професійна освіта в умовах ринку праці».

15.03.2021 Всеукраїнська науково-практична конференція Інституту професійно-технічної освіти НАПН України «Науково-методичне забезпечення професійноїосвіти і навчання».

2.04.2021  Всеукраїнській науково-практичній конференції «Розвиток педагогічної майстерності майбутнього педагога в умовах освітніх трансформацій».

Онлайн тренінг «Шкільна практика та співпраця в професійній підготовці викладачів ПТО. Досвід Австрії», що проводився Інститутом бізнес освіти Віденського університету економіки та бізнесу (Австрія) 03 та 04 грудня 2020 в рамках Еразмус+ проєкту PAGOSTE „Нові механізми управління на основі партнерства та стандартизації підготовки викладачів професійної освіти в Україні“.

Онлайн тренінг «Інституційне співробітництво у підготовці викладачів професійної освіти в Німеччині», що проводився кафедрою економічної та бізнес освіти Університету Констанца (Німеччина) 30 листопада та 01 грудня 2020 в рамках Еразмус+ проєкту PAGOSTE „Нові механізми управління на основі партнерства та стандартизації підготовки викладачів професійної освіти в Україні“.

18.05.2021 Всеукраїнський круглий стіл "Європейський Союз як глобальний актор»

Семінари:
2019 р. - Практичний семінар куратора ДНЗ ОВПУ МТС в роботі експерименту всеукраїнського рівня за темою: "Оганізація професійної підготовки майбутніх кваліфікованих робітників за дуальною формою здобуття освіти на засадах компетентнісного підходу". завідувача лабораторії технологій професійного навчання Кулаєвої Наталії Валеріївни.
27.04.21 Curriculum development / Стартовий семінар з розробки навчальних планів.
28.04.2021 teacher training / Стартовий семінар з навчання педагогічних працівників.

Відкриті уроки:

2016 рік - Огляд за темою особливості приготування страв іноземної кухні.
2017 рік - Огляд за темою «Сніданок». Контроль знань.
2019 рік - Французька кухня. Культура та особливості харчування в країні. Традиційне меню. Технологія приготування деяких страв та обслуговування ними. 
2020 рік - урок "Паста. Види пасти. Соуси до пасти"

2023 рік - урок "Характеристика напоїв та переклад їх рецептів. Складання діалогів"


28.02.2019 члени кафедри (Боднар О.М., Водяницька Ю. О., Гончар Л. В.) відвідали практичний семінар куратора ДНЗ ОВПУ МТС в роботі експерименту всеукраїнського рівня за темою: "Оганізація професійної підготовки майбутніх кваліфікованих робітників за дуальною формою здобуття освіти на засадах компетентнісного підходу". завідувача лабораторії технологій професійного навчання 

Кулаєвої Наталії Валеріївни.

 
  
Вебінари:
Методичні основи розроблення SMART–комплексів для підготовки кваліфікованих робітників. - 2019 рік
Впровадження проектних технологій у професійну підготовку майбутніх кваліфікованих робітників. - 2019 рік
«Викладання іноземної мови в умовах дистанційного та онлайн-навчання» -1.05.2020

Коментарі